Κοτόπουλο με κρούστα γιαουρτιού στο air fryer

Για το πλιγούρι
400 γρ. πλιγούρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. νερό
200 γρ. ντοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. δυόσμο,
φρέσκο χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
αλάτι πιπέρι
Για το κοτόπουλο
600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
πλήρες1 αυγόμεσαίο
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη light
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Για το σερβίρισμα πιπέρι ελαιόλαδο
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αυγό, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια επιφάνεια κοπής και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Φοράμε γάντια κόβουμε τα φιλέτα εγκάρσια στη μέση και απλώνουμε με τα χέρια μας τη μαρινάδα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα στον κάδο της φριτέζας αέρος και μοιράζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα γιαουρτιού στην επιφάνειά τους. Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Μοιράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και το πλιγούρι σε πιάτα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Πηγή : Άκης Πετρετζίκης